BUŤ ODVÁŽNY, NEBOJ SA

June 27, 2024 by
BUŤ ODVÁŽNY, NEBOJ SA
Ing. Marianna Štrbíková, Marianna Štrbíková

Koľkokrát sme túto vetu v detstve počuli od našich rodičov. A koľkokrát sme ju povedali naším deťom. Častokrát za pocit strachu a úzkosti jednoducho niekedy nemôžeme.

V kontexte BAZI a čínskej medecíny sa nadbytok alebo nedostatok VODY (ako jedného z piatich elementov) môže prejavovať rôznymi spôsobmi. Voda je zdrojom životnej energie (QI) a vitality. Zároveň je spojená s emóciou strachu a úzkosti, neschopnosť zvládať stres, či studené končatiny.

Ako tieto spôsoby rozlíšiť? Niektoré symptómy nadbytku aj nedostatku vody sa môžu prekrývať, pretože oba stavy ovplyvňujú rovnaké orgány a systémy, no mechanizmy ich vzniku sú odlišné. Napríklad, studené končatiny môžu byť spôsobené zníženým metabolizmom a cirkuláciou pri nadbytku aj nedostatku vody. Strach a úzkosť môžu byť výsledkom emocionálnej nerovnováhy spojené s elementom vody, pričom nadbytok vody môže viesť k nadmernému strachu a nedostatok k neschopnosti zvládať stres, únavu, slabosť a nízku hladinu energie.

A ktoré orgány sú najviac ovplyvnené elementom vody? Sú to obličky, močový mechúr, kosti a sluch. Energia obličiek nás posúva dopredu a dodáva nám odvahu poznávať nové veci, nebáť sa nových zážitkov, meniť veci k lepšiemu. Ich negatívnou energiou je strach. Našťastie posilnením obličiek je ho možné ovplyvniť.

A ako nato? Stravou a pohybom upevňujeme svoje FYZICKÉ ja, ale rovnako treba usilovne dbať na DUŠEVNÉ ja.
Strava: Konzumácia potravín, ktoré podporujú obličky a vodný element, ako sú ryby, morské plody, fazuľa, orechy, tmavá listová zelenina a čierne sezamové semienka.
Pitný režim: Udržiavanie adekvátneho príjmu tekutín je kľúčové.
Odpočinok a spánok: Dostatočný spánok a odpočinok sú nevyhnutné na posilnenie obličiek a obnovu energie.
Cvičenie a meditácia: Praktiky ako Qi Gong a Tai Qi môžu pomôcť posilniť obličky a vyrovnať energiu vody v tele

FunFact: Vedeli ste, že obličky sú zodpovedné aj zato, kedy nám začnú šedivieť vlasy? Ak je tento orgán správne posilnený, začneme šedivieť neskôr.

Práca s technikou BAZI mi prináša úplne iný pohľad nie len na zdravie, stravovanie, ale hlavne na život ako taký. Prostredníctvom BAZI analýzy som spoznala samú seba, moje silné stránky, potenciál, skryté talenty. Som vďačná, že cez BAZI viem včas identifikovať zdravotné predispozície a tak predísť rôznym závažným ochoreniam. Avšak určite nenahrádza lekárske vyšetrenie.

A ako by vám BAZI dokázalo zmeniť život?

Som Marianna Štrbíková

  • konzultantka čínskej metafyziky - techniky BAZI a Mian Xiang
  • profesionálna koučka, členka SAKo
  • kariérna poradkyňa a mentorka, členka ALKP
  • HR konzultantka

Úspešne klientov pripravím na pracovný pohovor. Pomáham im robiť povolenie, ktoré ich bude baviť, spoznať samých seba a nájsť cestu k spokojnému životu.

 

Zdieľať tento príspevok
Archive