ČO MAJÚ SPOLOČNÉ BAZI - OHEŇ - SRDCE

May 13, 2024 by
ČO MAJÚ SPOLOČNÉ BAZI - OHEŇ - SRDCE
Ing. Marianna Štrbíková, Marianna Štrbíková

Keď príde v BAZI na tému zdravie, tak sa v BAZI pozerám hlavne na vyváženosť 5 elementov: DREVO, OHEŇ, ZEM, KOV a VODA. Každý element sa pripája k niektorému orgánu v našom tele. Ak je čo i len jeden z nich v organizme v nerovnováhe odzrkadlí na to na našom zdraví. A práve element ohňa prináleží srdcu.

Dňa 5.5.2024 sme podľa čínskeho kalendára vstúpili do energie zemského hada. A práve v tomto mesiaci je najviac oslabeným orgánom srdce. Jeho hlavnou úlohou je pumpovať krv do celého tela. Zdravá energia srdca nám poskytuje radosť, vnútorný pokoj a správny životný cyklus. 

Porušená energia tohto orgánu má za následok vnútornú prázdnotu, únavu, nespavosť, smútok a sklon k depresiám. 

Ak má človek túto energiu v nerovnováhe na pohľad síce navonok vyzerá dobre, chová sa spoločensky, radostne býva stredobodom pozornosti, všetkých zabáva nezriedka je extravagantný. Ale v skutočnosti je medzi vonkajším prejavom a vnútorným pocitom priepastný rozdiel. Vo vnútri je jednotlivec často osamotený a nešťastný. Radosť ukazuje len navonok, ale sám to tak necíti. Toto je často práve prípad komikov a ľudí, ktorí sú všeobecne považovaní za veselé a pohodové povahy. 

V reálnom živote to môže fungovať aj opačne. Keď sa človek dlhodobo bude navonok snažiť vystupovať inak, ako to v skutočnosti cíti, oslabuje si tak svoje srdiečko a postupne prestane cítiť radosť. 

Mesiac zemského hada končí 4.6.2024. Ešte mám dostatok času, aby sme sa tento mesiac zamerali na posilnenie srdca. Nie nadarmo sa hovorí máj lásky čas. Naplňme ho teda radosťou a láskou. Buďme k sebe viac srdeční a radujme sa z každej maličkosti, veľa sa smejme. Nezabudnime tiež dobrosrdečnosťou podporiť svoje srdce.

Mimochodom správnu funkciu srdca môžeme podporiť aj vhodnou stravou. Pridajme do nej červenú repu, čínsku kapustu, mangold, kukuricu a pohánku. 

Priatelia, zo srdiečka Vám všetkým želám veľa zdravia. 

Viete ako na tom ste s elementom ohňa vo vašom organizme? Dohodnite si online konzultáciu a rada sa s vami na to pozriem.

Som Marianna Štrbíková

  • konzultantka čínskej metafyziky - techniky BAZI a  Mian Xiang
  • profesionálna koučka, členka SAKo
  • kariérna poradkyňa a mentorka, členka ALKP
  • HR konzultantka

Úspešne klientov pripravím na pracovný pohovor. Pomáham im spoznať samých seba a nájsť cestu k spokojnému životu. 


Zdieľať tento príspevok
Archive