KTORÝ ELEMENT JE ZODPOVEDNÝ ZA NÁŠ HNEV?

3. júna 2024 pomocou
KTORÝ ELEMENT JE ZODPOVEDNÝ ZA NÁŠ HNEV?
Ing. Marianna Štrbíková, Marianna Štrbíková

Sedím na lavičke na autobusovej stanici. Všade ticho. Občas počujem spev drozda. Hnevám sa sama na seba. Zase som nestihla autobus...

V ostatné dni mám náročné na správne načasovanie. Chodiť niekoľkokrát do týždňa k fyzioterapeutovi do iného mesta, bývať v satelite a nemať auto, je často náročné na čas. Ak nestihnem autobus, ďalší ide o hodinu. Čo mám robiť hodinu v cudzom meste? Doma na sušiaku vonku ma čaká opraná bielizeň, musím ju zvesiť skôr než začne pršať. A ja trčím v cudzom meste....

Čo sa to so mnou deje? Kde sa vo mne berie hnev a frustrácia? - pýtam sama seba. Zrazu prišlo uvedomenie. Začni myslieť pozitívne. Pršať nebude, bielizeň nezmokne a ty všetko stihneš v správny včas. Veď, keď nejde o život, nejde o nič.

Poznáte to? Stávajú sa aj vám situácie, že sa hneváte, možno niekedy aj na veci, na ktoré nemáte dosah, alebo bez jasnej príčiny?

Za môj pocit hnevu, nervozity, nepružnosti bol zodpovedný element DREVA v mojej BAZI tabuľke. Tento prvok mám dosť silný. V prípade, že element dreva v tabuľke chýba alebo naopak je veľmi silný ovplyvňuje to pečeň, žlčník, pulz, končatiny, nervy a kĺby.

Pečeň riadi skladovanie krvi, riadi šľachy. Vonkajším otvorom pečene sú oči. Jej kondícia sa prejavuje aj na nechtoch. Zdravá energia pečene nám poskytuje pružnosť, schopnosť prispôsobiť sa okolnostiam. Vedie k tolerancii, nadhľadu a schopnosti vnímať svet taký aký je.

Pretože pečeň je zodpovedná za priechodnosť emócií, stúpa pri jej poruche vnútorné napätie, nepokoj, nervozita, čo môže spôsobiť i hnev.

Ako dostanem svoju pečeň opäť do balansu? Namiesto mäsa a tuku do jedálnička zaradím zelenú zeleninu a podporné potraviny ako je ostropestrec, mungo, azuky, pór, špenát, paradajky, petržlen, či brokolica.

A ako to nakoniec dopadlo s bielizňou? Našťastie nepršalo a všetko som stihla práve včas. Vďaka QiMenDunJia

Odkedy pracujem s čínskou metafyzikou, špeciálne technikou BAZI sa môj život od základov zmenil. Okrem toho, že poznám moje silné stránky, skryté talenty, začala som chápať vzťahy v mojom okolí. Priniesol mi úplne nový pohľad na zdravie a život.

Zdravie sa niekedy stáva pre nás rébusom. Viete, že v BAZI sa dá pozrieť predispozícia na možné ochorenia, a tak vám umožní začať s prevenciou skôr, než prepukne v niečo vážnejšie?

Dohodnite si konzultáciu a zistite ako vám BAZI a Koučing dokáže zmeniť život?

Som Marianna Štrbíková

  • konzultantka čínskej metafyziky - techniky BAZI a  Mian Xiang
  • profesionálna koučka, členka SAKo
  • kariérna poradkyňa a mentorka, členka ALKP
  • HR konzultantka

Úspešne klientov pripravím na pracovný pohovor. Pomáham im robiť povolenie, ktoré ich bude baviť, spoznať samých seba a nájsť cestu k spokojnému životu.

ZdieľaJ tento príspevok
Archivovať